Uw eigen LEDWall precies op maat bij proledwall

LED VIDEOWALL

onbeperkte mogelijkheden

diverse afmetingen

Vaak worden de termen LED-scherm, Ledwall of LED videowall door elkaar gebruikt terwijl hetzelfde bedoeld wordt: een grote ‘televisie’ op basis van LED technologie. Met behulp van een PC en eenvoudige software van The LedWall kan er allerlei soorten media op worden getoond: full colour video’s, animaties, teksten en afbeeldingen.

LED schermen hebben veel toepassingen en nemen vele verschillende vormen aan. Zo kunnen LED videowalls binnen gebruikt worden om bijvoorbeeld een winkel een betere uitstraling te geven met licht en beeld. Maar ook buiten kunnen LED walls ingezet worden om bijvoorbeeld veel exposure te genereren met groot formaat schermen.

Een LED videowall wordt opgebouwd uit LED panelen. Op deze wijze is een LED scherm op te bouwen tot verschillende gewenste afmetingen. Bijvoorbeeld: 50×50 cm, 50×100 cm, 80×80 cm, 120×120 cm, etc. Wanneer deze panelen op de juiste wijze tegen elkaar aan worden geplaatst, ontstaat een naadloos en egaal beeld. De kleinste afmeting van een LED videowall is dus één panel. Er bestaan LED videowalls die groter zijn dan 200 m2.

technische specs

Pixels in en LED videowall

De ideale kijkafstand

Op welke technische specs letten bij aanschaf LED videowall
Wereldwijd zijn er vele LED fabrikanten die LED lampjes van diverse kwaliteit maken. The LedWall heeft in China een full time inkoper die voor onze klanten de beste producenten (A-merk fabrikanten) selecteert en productieprocessen monitort zodat onze klanten verzekerd zijn van de beste productspecificaties. Of het nu gaat om de helderheid (aangeduid met Mcd of Nits per m²), de leeshoek, de pixels of de levensduur van het LED lampje.

In een LED videowall bestaat een pixel uit 3 lampjes: rood, groen en blauw (RGB-kleuren). Met deze drie basiskleuren kan er full color beeld worden gemaakt. Er zijn LED videowalls met zichtbare losse lampjes (DIP) en er is een SMD techniek waarbij in een chip 3 minuscule lampjes zijn verwerkt (nieuwe techniek). De Pixel Pitch betekent de afstand tussen de pixels (van hart tot hart) onderling. Wanneer de Pixel Pitch bijvoorbeeld 10 mm is, staan de pixels 10 mm uit elkaar. De Pixel Pitch wordt gekozen op basis van de ideale kijkafstand. Een juist gekozen afstand zorgt voor de meest economische oplossing. De waarde van een LED wall is in sterke mate afhankelijk van het aantal werkelijke pixels en het daaraan gekoppelde aantal LED lampjes. Let hier, bij een eventueel vergelijk, goed op.

Er bestaan bepaalde richtlijnen voor het plaatsen van een LED scherm waardoor de kijkervaring wordt geoptimaliseerd. Om de ideale kijkafstand te bepalen, is de vuistregel dat de Pixel Pitch in mm de minimale kijkafstand in meters dient te zijn: met een Pixel Pitch van 10 mm zijn de lampjes vanaf circa 10 meter niet meer te onderscheiden en vormt het beeld één geheel, met een Pixel Pitch van 16 mm vanaf circa 16 meter, etc.

levensduur

De levensduur van een LED wall
De economische levensduur van een LED wall is afhankelijk van de gebruiksintensiteit en van de kwaliteit van de gebruikte elementen. Hierover een inschatting maken is dus relatief lastig. De LED videowalls van The Ledwall hebben een gemiddelde economische levensduur van 8-10 jaar, afhankelijk van de gekozen kwaliteit en service. Dat laatste is relevant want d.m.v. de juiste kalibratie kan de levensduur van de LED wall worden verlengd. De technische levensduur is gemiddeld langer dan de economische, maar wij verwachten dat na deze periode de meeste eigenaren kiezen voor een hogere kwaliteit LED scherm.

Overtuigd?

Neem direct contact met ons op en bestel uw LEDWall vandaag nog!

Probleemloos uw Led wall huren bij ProLEDWall

Betrouwbaar, aantrekkelijk geprijsd en snelle service!Huur bij ProLEDWall! Want als het gaat om het verhuren van AV- en ICT-apparatuur. Met jarenlange ervaring, weten we als geen ander wat daarbij komt kijken. We gaan voor langdurige relaties met onze opdrachtgevers en hebben klanttevredenheid daarom hoog in het vaandel staan.

Scherp en Snel

Een scherp tarief is belangrijk, liefst in combinatie met een snelle levering van goede producten en, uiteraard, een betrouwbare service. ProLEDWall heeft hierin de perfecte balans weten te vinden. "Nee verkopen" kennen wij niet. Er is altijd wel een creatieve oplossing te bedenken waar iedereen bij gebaat is. Dat kan ook omdat de lijnen kort zijn.

Ook als er iets mis gaat

Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Dat is op zich niet erg, zolang er maar direct wordt geacteerd om het probleem op te lossen. En daar doen we bij ProLEDWall niet moeilijk over. Snelle oplossingen staan wij garant voor. Wie of wat het probleem heeft veroorzaakt maakt dan niet uit. De beurs of het congres draait immers gewoon door.

Service voorop

De offerte is getekend, de afspraken zijn gemaakt. De samenwerking kan beginnen! ProLEDWall doet er alles aan om die samenwerking een langdurig karakter te geven. Tijdige levering, goede uitleg, technische support wanneer er toch nog vragen zijn en eventuele problemen direct tackelen. Dat zit in het DNA van ProLEDWall.

Call Now Button